Stołówka

Pieczę nad cotygodniowym jadłospisem szkolnej stołówki sprawuje nasza niezastąpiona intendentka – pani Kasia, która troszczy się o to, aby nikt nie wychodził stąd głodny. To ona zna upodobania smakowe naszych uczniów, a szkolne menu tworzy właśnie w oparciu o tę wiedzę. Jako “Szkoła promująca zdrowie” dbamy o to, aby na talerzach naszych uczniów pojawiały się jedynie zdrowe i w pełni zbilansowane posiłki.
Czasu na zjedzenie smacznego obiadu jest sporo, a panie sprawujące nadzór nad szkolną kuchnią dbają również o to, by uczniowie przestrzegali zasad kulturalnego spożywania posiłku.
Odpłatność za obiady należy uregulować z góry do 5. dnia każdego miesiąca na konto szkoły:
82 1020 2313 0000 3902 0515 1099
Jadłospis
17.03. – 21.03.2025
Koszt obiadów w marcu: 94,50 zł
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek |
Zupa SZPINAKOWA z ziemniakami makaron ŁAZANKI z kiełbaską, kapustą kiszoną i pieczarkami kompot wieloowocowy | Zupa KRUPNIK z zieloną pietruszką NUGGETSY z kurczaka, ziemniaczki, surówka COLESLAW kompot | Zupa FASOLKA PO BRETOŃSKU, chleb pszenny kompot jabłkowy | Zupa OGÓRKOWA z ziemniakami KASZA Z GULASZEM mięsno – warzywnym kompot z truskawek | Zupa Z LANYM CIASTEM kotlety z jaja z zieloną cebulką, ziemniaczki, surówka z marchewki kompot wieloowocowy |
1, 2, 7 | 1, 2, 4, 7 | 1, 2 | 1, 2, 7 | 1, 2, 4 |
Alergeny:
- seler
- zboża zawierające gluten
- skorupiaki
- jajka
- ryby
- łubin
- mleko i jego przetwory
- mięczaki
- musztarda
- orzechy
- orzeszki ziemne
- nasiona sezamu
- soja
- dwutlenek siarki
